Collectieve zorgverzekering minima

De collectieve zorgverzekering is een verzekering voor inwoners van de gemeente Heemskerk met een laag inkomen en (veel) zorgkosten. U kunt kiezen uit 2 collectieve zorgverzekeringen die bestaan uit een basispakket en verschillende aanvullende verzekeringen.

Voordelen op een rij

• De gemeente Heemskerk betaalt tussen de € 19,50 en maximaal € 30,00 per maand mee aan uw premie. Hoeveel u krijgt hangt af van het aanvullend pakket dat u kiest.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdrage WMO.
  • U bepaalt zelf welke zorgverzekeraar u kiest en welk pakket het best bij u past.
  • Zorg en Zekerheid verzekert het verplicht eigen risico mee. U krijgt geen geld terug als uw eigen risico niet op is, want u betaalt elke maand een lagere premie.
  • Zilveren Kruis heeft gespreid betalen eigen risico (u kunt er voor kiezen om het eigen risico in 10 delen van € 38,50 te betalen). U krijgt wel geld terug als uw eigen risico aan het eind van het jaar niet op is.
  • Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid accepteren iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

U komt in aanmerking als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

• U woont in de gemeente Heemskerk.
  • U krijgt een bijstandsuitkering of u heeft een ander inkomen dat niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm (zie normenpagina).

Meer informatie en afsluiten

De collectieve zorgverzekering voor minima wordt in samenwerking met Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid aangeboden. Wilt u hulp bij het kiezen van de juiste zorgverzekering? Dat kan tijdens een persoonlijk videogesprek met een adviseur van Zorg en Zekerheid. Aanmelden voor dit gratis gesprek kan op de site van Zorg en Zekerheid.Voor meer informatie, een vergelijking tussen de pakketten en aanmelden gebruikt u de knop:

www.gezondverzekerd.nl

Heeft u inhoudelijke vragen over de verzekering? Neem dan contact op met:

• Zilveren Kruis Achmea: 071-7510033;
  • Zorg en Zekerheid: 071-5825550;
  • of Gemeente Heemskerk: 14 0251.