Collectieve zorgverzekering minima

De collectieve zorgverzekering is een verzekering voor inwoners van de gemeente Heemskerk met een laag inkomen en (veel) zorgkosten. U kunt kiezen uit 2 collectieve zorgverzekeringen die bestaan uit een basispakket en verschillende aanvullende verzekeringen.

Voordelen op een rij

• De gemeente Heemskerk betaalt € 20 tot maximaal € 30 per maand mee aan uw premie, afhankelijk van de keuze van het aanvullend pakket.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdrage Wmo.
  • U bepaalt zelf welke zorgverzekeraar u kiest en welk pakket het best bij u past.
  • Het verplicht eigen risico is meeverzekerd.
  • Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid accepteren iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

U komt in aanmerking als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

• U woont in de gemeente Heemskerk.
  • U krijgt een bijstandsuitkering of u heeft een ander inkomen dat niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm (zie normenpagina).

Afsluiten

De collectieve zorgverzekering voor minima wordt in samenwerking met Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid aangeboden. Voor meer informatie, een vergelijking tussen de pakketten en aanmelden verwijzen wij u naar:

www.gezondverzekerd.nl

Heeft u inhoudelijke vragen over de verzekering? Neem dan contact op met:

• Zilveren Kruis Achmea: 071-7510033;
  • Zorg en Zekerheid: 071-5825550;
  • of Gemeente Heemskerk: 14 0251.