Inschrijven zorggebonden woning

Een zorggebonden woning (ook wel een aanleunwoning) is een woning voor ouderen gebouwd in de buurt van een verzorgingshuis. U woont zelfstandig maar kunt gebruik maken van de service van het verzorgingshuis als u dat wenst. De woning is bedoeld voor mensen die nog redelijk mobiel zijn en geen grote gezondheidsproblemen hebben.

Inschrijven voor een zorggebonden woning vanaf 23 maart via Woonopmaat

Via de website van Woonopmaat schrijft  u zich in voor een zorggebonden woning. Op deze site ziet u het aanbod en u kunt kijken of de woning voldoet aan uw wensen. U vult voor iedere woning waarin u ge├»nteresseerd bent een aanvraagformulier in.

Ga naar www.woonopmaat.nl

Leeftijd en voorrang

Vanaf 65 jaar kunt u zich inschrijven voor een zorggebonden woning. Vanaf 75 jaar krijgt u voorrang.

U bent geen inwoner van Heemskerk

Ook als u geen inwoner bent van Heemskerk dan kunt u zich inschrijven voor een zorggebonden woning.

Woningaanbod weigeren

U mag maximaal 3 keer een woningaanbod weigeren. Bij een derde keer weigeren wordt u van de wachtlijst verwijderd.