Inschrijven aanleunwoning

Een aanleunwoning is een (huur)woning voor ouderen en is gebouwd tegen of in de nabijheid van een verzorgingshuis. De woning is bedoeld voor mensen vanaf 75 jaar die nog redelijk mobiel zijn en geen grote gezondheidsproblemen hebben. In een aanleunwoning krijgt u service van het verzorgingshuis als u dat wilt. U kunt bijvoorbeeld maaltijden en boodschappen laten bezorgen, de recreatieruimte gebruiken en naar de kapper en de pedicure van het verzorgingshuis gaan. Via een alarm in huis kunt u in noodsituaties direct de hulp van het verzorgingshuis inroepen.

Formulier aanleunwoning (DigiD) Formulier aanleunwoning (print) (79 KB)

Locaties

De gemeente Heemskerk kent vier verschillende locaties met aanleunwoningen waar u zich voor kunt inschrijven:

• Westerheem.
  • Waterzicht (Jan van Kuikweg).
  • Waterrijck (Lessestraat).
  • Van Hamelstraat (kleine eengezinswoningen).

Bent u jonger dan 75 jaar?

Als u jonger bent dan 75 jaar en niet meer volledig zelfstandig kunt wonen, kunt u ook in aanmerking komen voor een aanleunwoning. Na uw aanmelding volgt een intakegesprek waarin dit wordt bepaald.

Bent u geen inwoner van Heemskerk?

Ook als u geen inwoner bent van Heemskerk kunt u in aanmerking komen voor een aanleunwoning in de gemeente. Naast de reguliere wachttijd geldt voor inwoners uit Beverwijk, Uitgeest en Velsen een extra wachttijd van drie maanden. Voor inwoners buiten de regio IJmond is dit zes maanden.

Woningaanbod weigeren

U mag maximaal één keer een woningaanbod weigeren. Nadat u een woning heeft geweigerd kunt u aangeven wat uw wensen zijn en welke woning uw voorkeur heeft. Als u het volgende woningaanbod (wat voldoet aan uw wensen of voorkeur) weigert, wordt u onderaan de wachtlijst geplaatst.