Afvalpas

De bestaande ondergrondse restafvalcontainers in Heemskerk gaan binnenkort op slot. U kunt de container dan alleen nog openen met een afvalpas. Dit is de witte afvalpas van HVC, sommige hebben ook een rood keycord. Deze pas gebruikt u nu ook voor het afvalbrengstation. Met deze pas opent u binnenkort ook ondergrondse afvalcontainer.

De ondergrondse restafvalcontainer krijgt een sticker waarop staat per wanneer de container op slot gaat en alleen nog te openen is met een afvalpas. Tot het zover is, blijven alle restafvalcontainers gewoon open! We beginnen met afsluiten in Zuidbroek Oosterwijk en aansluitend volgen stuk voor stuk de overige wijken in Heemskerk. 

Op deze pagina kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen als die van u kwijt is en vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen. 

Voorlopige planning afsluiten ondergrondse containers restafval

Zuidbroek Oosterwijk week 38 16-20 september
Boven de Baandert week 38 16-20 september
Duin tot Dorp week 38 16-20 september
Broekpolder week 39 23-27 september
Acker tot Burcht week 40 30 september - 4 oktober
Hart van Heemskerk week 41 14-18 oktober

Afvalpas aanvragen

Met de afvalpas kunt u gratis uw grof huishoudelijk afval inleveren bij het afvalbrengstation (ABS) in Beverwijk of Velsen-Zuid. Het is belangrijk dat u de afvalpas meeneemt naar de ABS-en, zonder pas heeft u geen toegang. Bent u uw afvalpas kwijt of is de pas defect? Dan kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen bij de klantenservice van HVC op werkdagen tussen 08.00-17.00 uur via telefoonnummer 0800- 0700 of via e-mail: klantenservice@hvcgroep.nl. De kosten hiervoor bedragen € 7,50 per afvalpas. Nieuwe bewoners kunnen binnen 3 maanden na verhuizing een gratis afvalpas aanvragen. 

Waarom afsluiten?

HVC en de gemeente Heemskerk sluiten de containers af, zodat bewoners of bedrijven van buiten uw buurt hier geen afval meer in kwijt kunnen. Zo zit de container minder snel vol. 

De afvalpas en uw privacy

De afvalpas registreert geen gegevens van u. In de afvalpas zit een chip waar u alleen de container mee opent. De pas houdt dus niet bij wie het afval weggooit.

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op de veel gestelde vragen over de afvalpas.