Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op woensdag 16 maart 2022 mocht Nederland de stemhokjes weer in voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op 14 en 15 maart kon u op verschillende plekken in Heemskerk vervroegd uw stem uitbrengen. Stembureaus waren open van 7.30 tot 21.00 uur.

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2022

Dit jaar hebben 14724 inwoners hun stem uitgebracht tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Bekijk hier de definitieve uitslagen per partij.

Verkiezingskrant Heemskerk gemeenteraadsverkiezingen

Meer informatie over de partijen en hun stellingen? Lees de verkiezingskrant van onze gemeente (pdf, 3 MB)

Als u niet kunt stemmen, bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie, dan kunt u iemand anders machtigen dit voor u te doen. Degene die u machtigt kan uw stem alleen tegelijkertijd met zijn eigen stem uitbrengen. Het verzoek om bij volmacht te stemmen kon tot uiterlijk vrijdag 11 maart 2022 17.00 uur.

Een volmacht verstrekken kan op twee manieren:

Volmacht bewijs invullen op de achterkant van de stempas

Een volmacht bewijs verleent u door de volmacht op de achterkant van uw stempas in te vullen. Zowel u als volmachtgever als de gemachtigde tekenen het volmachtbewijs. U geeft een kopie van uw legitimatiebewijs mee aan de gemachtigde. Degene aan wie u onderhands machtiging verleent moet ook in Heemskerk wonen.

Schriftelijke volmacht geven

U kunt ook onderstaand formulier gebruiken:

Vul het formulier in met uw gegevens en de gegevens van de gemachtigde. Onderteken beiden het formulier. Stuur of breng het ingevulde en ondertekende formulier terug naar de gemeente waar u woont. Dit kan op 3 manieren:

  • Scan het formulier en mail dit naar: verkiezingen@heemskerk.nl;
  • Zend het formulier naar gemeente Heemskerk, bureau verkiezingen, postbus 1, 1960 AA Heemskerk
  • Lever het formulier in op het gemeentehuis van Heemskerk.

Op 16 maart 2022 starten stembureauleden met handmatig tellen van de stemmen. Hierna volgt een voorlopige uitslag. Op maandag 21 maart 2022 volgt de officiĆ«le uitslag.

Er is geen verplichting meer voor het houden van 1,5 meter afstand of het dragen van een mondkapje. Dit mag natuurlijk wel. U kunt uw handen desinfecteren bij de ingang en krijgt een schoon/nieuw stempotlood. Als u corona gerelateerde klachten heeft, kom dan niet naar de stembureau's. Maar laat iemand anders voor u stemmen via volmacht.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen kiezen inwoners van Heemskerk hun nieuwe gemeenteraadsleden. Benieuwd hoe de raad werkt? Lees het hier

Datum Evenement Tijd Locatie
08-03 Politiek debat onder leiding van Peter van der Geer 20.00 uur Gemeentehuis (onder voorbehoud van coronamaatregelen)
11-03 Speeddaten met de politieke partijen 19.30 uur Online, zie zoomlinks op deze pagina
12-03 Verkiezingsmarkt 11.00-16.00 uur Burgemeester Nielenplein
14 t/m 16-03 Gemeenteraadsverkiezingen 07.30-21.00 uur verschillende locaties
16-03 Verkiezingsavond 21.00 uur Gemeentehuis (onder voorbehoud van coronamaatregelen)
21-03 Officiƫle uitslag verkiezingen tijd nog onbekend online

Uitleg onderstaande documenten

Op deze pagina vindt u veel documenten. Als gemeente zijn we verplicht deze te plaatsen. De documenten laten zien welke partij de meeste stemmen heeft ontvangen, maar ook wie de stemmen hebben geteld of aanwezig waren op de stemlokalen.