Kermis in Heemskerk

Ritprijzen kermisattracties

Het is elk jaar weer leuk om naar de kermis te gaan. Zeker voor de kinderen! Maar ook de ouders kunnen dit jaar weer genieten, want bij de verpachting is bedongen dat gedurende de hele kermis (woensdag tot en met vrijdag) voor alle kinderattracties maximaal € 2,00 per rit per kind gevraagd mag worden.

De oudere kinderen en andere liefhebbers kunnen dit jaar voor een vast bedrag van € 2,50 per rit per persoon terecht bij de andere attracties. Om de kermis extra aantrekkelijk te maken, komen er dit jaar drie speciale attracties: een Skyglider, Wilde Muis en Sound Machine. Deze speciale attracties kosten € 3,00 per rit per persoon. Het Jump circus vraagt een bedrag vanaf € 2,50.

Bij de lijntrek (touwtje-trek) is het mogelijk om drie keer te trekken voor € 2,00. Met de kanszaken zijn geen prijsafspraken gemaakt.

Als onverhoopt mocht blijken dat een kermisexploitant zich niet aan deze vastgestelde ritprijzen houdt, kunt u dit doorgeven aan het callcenter van de gemeente, telefoonnummer 14 0251.

Kinderattracties: mini cars, draaimolen, buggy’s en mini zweefmolen.
Attracties: Wip Safari trip, Rainforest, Autoscooter, Break Dance, Gost Castle, Funhouse Crazy Circus, Wipe Out, Power Wave, Chaos, Tornado en Jumbo.

Prikkelarme uren

Dit jaar wordt op de kermis in Heemskerk twee uur gereserveerd voor mensen die last hebben van geluid- en lichtprikkels. De kermisexploitanten laten hun attracties dan langzamer, zachter en met minder lichteffecten draaien.Deze “prikkelarme” uren zijn op woensdag 4 september 2019 van 12.00 uur tot 14.00 uur. De kermis gaat hiervoor een uur eerder open dan gebruikelijk is.

Fietsenstalling

Ook dit jaar hoeft u niet bang te zijn dat men er met uw fiets vandoor gaat. Er wordt namelijk weer een bewaakte fietsenstalling neergezet. Deze wordt evenals vorig jaar geplaatst aan de Maerten van Heemskerckstraat, in het plantsoen voor het politiebureau. De stalling wordt beheerd door leden van de scoutinggroep Toxopeus. Er wordt € 2,50 gevraagd voor de stalling van een fiets en € 4,00 voor de stalling van een bromfiets en scooter.  Het is niet mogelijk om tassen, jassen, helmen en dergelijke in bewaring te geven. Vanaf de Maerten van Heemskerckstraat is het kermisterrein gemakkelijk bereikbaar via een verlicht pad achter het politiebureau om.

Vuurwerk

Op vrijdagavond rond 22.00 uur wordt vanaf het dak van het gemeentehuis (naast het kermisterrein) vuurwerk afgestoken. Dit vuurwerk wordt u aangeboden door de kermisexploitanten. Als u wilt komen kijken, wilt u zich dan opstellen op het voor de kermis al afgesloten weggedeelte Karshoffstraat-Koningin Wilhelminastraat of op de trottoirs in omliggende straten, zodat het verkeer niet wordt gehinderd.

Veiligheid

Politie, brandweer, horecaondernemers, beveiligers , organisatoren en gemeente proberen de kermisdagen zo veilig mogelijk te laten verlopen. U kunt daar als bezoeker ook een bijdrage aanleveren. Daarom wordt uit veiligheidsoverwegingen geadviseerd tijdens de festiviteiten geen rugtassen mee te nemen.

Lees hier meer informatie over de kermis in Heemskerk: