Heemskerk zoekt nieuwe burgemeester

We zoeken een nieuwe burgemeester! Onze huidige burgemeester Sicko Heldoorn is tijdelijk bij ons en vertrekt eind van het jaar. Dan geeft hij de ambtsketen door aan de nieuwe burgemeester. Op deze pagina leest u over de stappen die we (moeten) nemen om uiteindelijk een nieuwe burgemeester te benoemen aan het eind van 2022. We vullen deze pagina de komende tijd verder aan.

De 14 stappen die we nemen om tot een burgemeester te komen

In de infographic (pdf, 689 KB) kunt u precies zien welke stappen we ondernemen om tot een burgemeester te komen.

Scroll de tabel om meer te zien
Datum Activiteit
15 april t/m 9 mei Periode dat u kunt aangeven welk type burgemeester u graag in Heemskerk ziet
9 juni Vergadering vaststelling profielschets in bijzijn van Commissaris van de Koning
13 t/m 4 juli Sollicitanten kunnen reageren op de vacature
September Gesprekken met sollicitanten
Eind 2022 Benoeming nieuwe burgemeester van Heemskerk

U vertelde ons wat voor burgemeester u graag ziet

Iedereen in de gemeente die mee wilde meedoen, kon via een online tool antwoord geven op een paar stellingen. Dit kon tot 9 mei 2022. Met de antwoorden maken we een vertaling naar het type burgemeester voor Heemskerk. De informatie gebruiken we voor de profielschets.