Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Duurzame ondernemers kijken niet alleen naar hun winst- en verliescijfers, maar ook naar de gevolgen van hun bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. Nu en in de toekomst. 

GreenBiz Heemskerk

In de regio IJmond hebben verschillende bedrijventerreinen zich verenigd onder de noemer GreenBiz. Zo ook de terreinen De Trompet en de Houtwegen/Waterwegen. Enthousiaste ondernemers die willen verduurzamen kunnen bij GreenBiz terecht voor deelname aan projecten, adviezen, ondersteuning en hulp bij subsidieaanvragen. GreenBiz IJmond is een initiatief van ondernemers dat wordt gefaciliteerd door gemeente Heemskerk en Omgevingsdienst IJmond.
Meer weten? Kijk op www.greenbizijmond.nl/.

Financiële regelingen duurzaam ondernemen

Informatie over financiële regelingen zoals de Energie Investeringsaftrek (EIA) of de Vervroegde Afschrijving Milieumaatregelen (Vamil) is te vinden op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Kamer van Koophandel

Via ondernemersplein.kvk.nl vindt u informatie en advies van de (semi-)overheid over duurzaam ondernemen. U vindt hier onder andere informatie over duurzame energie, duurzaam inkopen en zakelijk elektrisch rijden.

Energiebesparing bedrijven: wat moet en kan

In 2050 is Nederland aardgasvrij. De internationale en nationale overheid heeft besloten dat onze energievoorziening in 2050 volledig duurzaam moet zijn. Dat betekent dat we anders gaan werken en produceren. Ondernemers hebben een grote rol in deze energietransitie. Maar naast een verplichting biedt het ook kansen.