Parkeren en verkeer in Heemskerk

Op de meeste plekken in Heemskerk kunt u gratis parkeren. Een gedeelte van het centrum en het Europlaplein zijn ingericht als blauwe zone (2 uur). Als u uw auto aan een laadpaal in een blauwe zone parkeert gelden dezelfde regels. U mag er maximaal 2 uur parkeren, ook als uw auto nog niet voldoende is opgeladen.  Dan kunnen andere elektrische auto's ook de kans om bij te laden aan de laadpaal.

Op de binnenring van Heemskerk vindt u de verwijzing naar de 5 grotere parkeerlocaties in het centrum:

• De parkeergarage Dekamarkt
    Openingstijden: ma, di, wo, vr en za van 8.00 tot 20.00 uur, do van 8.00 tot 21.00 uur en zo van 10.00 tot 17.00 uur. 186 openbare plaatsen, eerste uur gratis parkeren;
  • Het parkeerterrein Carel van Manderstraat achter de Jansheeren
    53 openbare plaatsen, vrij parkeren
  • Het parkeerterrein Gerrit van Assendelftstraat
    46 openbare plaatsen, blauwe zone
  • Het parkeerterrein Lauraplein
    53 openbare plaatsen, vrij parkeren
  • Cornelis Groenlandstraat
    48 plaatsen, blauwe zone. Niet bereikbaar op vrijdag, vanwege de weekmarkt
  • Europaplein
    blauwe zone

Parkeervergunning of ontheffing

Voor het parkeren in de blauwe zone kunt u als een bewoner een ontheffing aanvragen. Heeft u (tijdelijk) een andere auto? Dan moet u het kenteken op uw parkeervergunning laten aanpassen.

Voor de aanvraag heeft u nodig:

• Het kentekenbewijs op creditcardformaat (bij tenaamstelling na 2014) op eigen naam of in geval van een leaseauto ook het leasecontract op naam van de aanvrager.
  • Het kentekenbewijs deel IB (bij tenaamstelling voor 2014) op eigen naam of in geval van een lease-auto ook het leasecontract op naam van de aanvrager. Het tenaamstellingsverslag RDW is niet voldoende. Pas als u van het RDW het kentekenbewijs op creditcardformaat heeft ontvangen kunt u de aanvraag indienen.
  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • De huidige vergunning (indien het een kentekenwijziging betreft).
Parkeerontheffing (DigiD)