Parkeren in Heemskerk

Op de meeste plekken in Heemskerk kunt u gratis parkeren. Een gedeelte van het centrum en het Europlaplein zijn ingericht als blauwe zone (2 uur).

Op de binnenring van Heemskerk vindt u de verwijzing naar de 5 grotere parkeerlocaties in het centrum:

• De parkeergarage Dekamarkt
    Openingstijden: ma, di, wo, vr en za van 8.00 tot 20.00 uur, do van 8.00 – 21.00 uur en zo van 10.00 – 17.00 uur. 186 openbare plaatsen, eerste uur gratis parkeren;
  • Het parkeerterrein Carel van Manderstraat achter de Jansheeren
    53 openbare plaatsen, vrij parkeren
  • Het parkeerterrein Gerrit van Assendelftstraat
    46 openbare plaatsen, blauwe zone
  • Het parkeerterrein Lauraplein
    53 openbare plaatsen, vrij parkeren
  • Cornelis Groenlandstraat
    48 plaatsen, blauwe zone. Niet bereikbaar op vrijdag, ivm weerkmarkt
  • Europaplein
    blauwe zone

Parkeervergunning of ontheffing

Voor het parkeren in de blauwe zone kunt u als een bewoner een ontheffing aanvragen. Heeft u (tijdelijk) een andere auto? Dan moet u het kenteken op uw parkeervergunning laten aanpassen.

Voor de aanvraag heeft u nodig:

• Het kentekenbewijs op creditcardformaat (bij tenaamstelling na 2014) op eigen naam of in geval van een leaseauto ook het leasecontract op naam van de aanvrager.
  • Het kentekenbewijs deel IB (bij tenaamstelling voor 2014) op eigen naam of in geval van een lease-auto ook het leasecontract op naam van de aanvrager. Het tenaamstellingsverslag RDW is niet voldoende. Pas als u van het RDW het kentekenbewijs op creditcardformaat heeft ontvangen kunt u de aanvraag indienen.
  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • De huidige vergunning (indien het een kentekenwijziging betreft).
Parkeerontheffing (DigiD)