Parkeren in Heemskerk

Op de meeste plekken in Heemskerk kunt u gratis parkeren en voor langere tijd. Een gedeelte van het centrum en het Europlaplein zijn ingericht als blauwe zone (2 uur).

Op de binnenring van Heemskerk vindt u de verwijzing naar de 5 grotere parkeerlocaties in het centrum:

• De parkeergarage Dekamarkt - ma t/m za 8.00-22.00 uur - (186 openbare plaatsen, 1ste uur gratis parkeren);
  • Het parkeerterrein Carel van Manderstraat achter de Jansheeren (53 openbare plaatsen, vrij parkeren).
  • Het parkeerterrein Gerrit van Assendelftstraat (46 openbare plaatsen, blauwe zone).
  • Het parkeerterrein Lauraplein (53 openbare plaatsen, vrij parkeren).
  • Cornelis Groenlandstraat (48 plaatsen, blauwe zone) (niet bereikbaar op vrijdag, ivm weerkmarkt).
  • Europaplein (blauwe zone).

Parkeervergunning of ontheffing

Voor het parkeren in de blauwe zone kunt u als een bewoner een ontheffing aanvragen.
Heeft u (tijdelijk) een andere auto? Dan moet u het kenteken op uw parkeervergunning laten aanpassen.

Voor de aanvraag heeft u nodig:

• Het kentekenbewijs op creditcardformaat (bij tenaamstelling na 2014) op eigen naam of in geval van een leaseauto ook het leasecontract op naam van de aanvrager.
  • Het kentekenbewijs deel IB (bij tenaamstelling voor 2014) op eigen naam of in geval van een lease-auto ook het leasecontract op naam van de aanvrager.
  • Een geldig legitimatiebewijs.
  • De huidige vergunning (indien het een kentekenwijziging betreft).
Parkeerontheffing (DigiD)