Heemskerk Zee van tijd

De afgelopen periode hebben wij als gemeente onder leiding van een extern communicatiebureau een toeristische visie voor ons dorp geschreven. Met als doel: hoe moet Heemskerk – met haar sterke punten – zich neerzettten om mensen te verleiden hun vrije tijd binnen onze mooie gemeente te besteden. Wij hebben dit als gemeente niet alleen gedaan, maar samen met ondernemers, horecaexploitanten, ondernemersverenigingen en andere betrokken partijen. Een enorm leuk traject om met elkaar te doorlopen. Als slogan is ‘Heemskerk Zee van Tijd’ uit de bus gekozen. Op www.heemskerkzeevantijd.nl kunt u zien hoe wij Heemskerk presenteren voor toeristen en mensen die willen komen recreëren.

Wat iedereen zo enthousiast maakt is dat Heemskerk een geweldige plek is voor mensen om hun vrije tijd door te brengen. Zowel voor onze eigen inwoners, als voor de (inter)nationale toerist. Heemskerk is anders dan menige kustgemeente in Nederland. Denk hierbij aan ons mooie, uitgestrekte duingebied zonder autoverkeer, ons schone en bovenal rustige strand, maar ook onze kastelen en andere historische monumenten. En vergeet niet het gezellige centrum, vol met leuke terrasjes, waar ondernemers onze bezoekers hartelijk welkom heten. In Heemskerk ervaar je rust, ruimte, en dorpse gezelligheid. Kortom, genoeg redenen om hier je vrije tijd door te brengen.

Om onze naamsbekendheid verder te vergroten en onze toeristische activiteiten in de toekomst beter op elkaar af te stemmen, zullen wij met een nieuw toeristisch logo, met bijbehorende slagzin, en met een nieuwe website onder een gemeenschappelijke paraplu alle initiatieven op toeristisch gebied binnen Heemskerk met elkaar gaan verbinden. Op deze wijze is voor iedereen in Heemskerk, in Nederland en daarbuiten, zichtbaar wat er valt te ondernemen binnen onze gemeente en waarom je in Heemskerk moet zijn.

Natuurlijk doen wij dit als gemeente niet alleen. Wij zoeken met nadruk de samenwerking met bestaande initiatieven en met ondernemers binnen onze gemeente. Ook hebben wij er bewust voor gekozen dat bezoekers aan onze toeristische website kunnen doorklikken naar reeds bestaande websites, zoals InHeemskerk, UitHeemskerk en het Cultuurhuis. Samen bereiken wij meer!

Wethouder Marieke van Dijk