Een politieauto
De sirene voor alarmering bij calamiteiten

Veiligheid in de gemeente Heemskerk

De gemeente Heemskerk heeft het onderwerp Veiligheid hoog in het vaandel. Een aantal van de onderwerpen die onder deze noemer vallen, is op deze pagina samengebracht. Daarbij gaat het om praktische informatie over de wijkagenten die actief zijn in Heemskerk, maar ook wat u moet doen als de sirene gaat.

Veiligheid is niet voor iedereen hetzelfde en voor veel mensen is het een gevoel. Door allerlei maatregelen te treffen kunt u dit gevoel van veiligheid vergroten. Denk bijvoorbeeld aan sloten op de deur, verlichting aanbrengen en het brandveilig maken van uw woning. Ook daarvoor is aandacht op deze pagina.

En als u zelf actief wilt bijdragen aan de veiligheid in uw buurt, dan kunt u zich aansluiten bij een initiatief als Burgernet of lid worden van de BuurtWhatsApp groepen.