Skeeleren door park Assumburg met kasteel op de achtergrond

Vrije tijd en toerisme

Heemskerk heeft u als recreanten en toeristen veel te bieden, van oogstrelende natuur tot aansprekende geschiedenis. Of u nu in Heemskerk woont of er een bezoekje brengt, u kunt rekenen op een plezierig verblijf in deze gemeente.

Het winkelhart is gezellig zonder overvol te zijn. Sporen van eeuwenoude geschiedenis (kastelen) gaan hand in hand met eigentijdse voorzieningen. Veel ruimte en goed onderhouden (groene) singels nodigen als vanzelf uit tot ontspanning en recreatie. Evenementen en cultuur bloeien dankzij de steun van talloze enthousiaste vrijwilligers.

Heemskerk ligt aan zee en heeft dus ook een eigen strandopgang. Het vijf kilometer brede duinreservaat is alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Achter deze oase van rust blinkt het strand, grensend aan de Noordzee. Misschien is dit wel het rustigste strand op z'n korte afstand van Amsterdam en de drukke Randstad...