Het Molenbos
Park Assumburg

Bos en parken in Heemskerk

Het Molenbos

Tegen over de sportboulevard aan de Kerkweg in Heemskerk bevindt zich een van de ingangen naar het Molenbos. In dit bos, nadbij het centrum, kunt u een heerlijke wandeling maken. Als u het Molenbos verlaat aan de kant van de Marquettelaan kunt u doorsteken naar landgoed Marquette. Het Molenbos is in beheer van PWN, met vragen en/of klachten kunt u contact opnemen met PWN.

Landgoed Marquette

Op dit landgoed vindt u kasteel Marquette wat al 800 jaar na Christus bekend is. Rondom dit kasteel kunt u prachtige wandelingen maken door het bos en polderlandschap. Aan de oostkant van landgoed Marquete kunt u via het bruggetje doorlopen naar het Steenstrapark. Een rondje om de vijfer is zeker de moeite waard. Kijk voor meer informatie hierover op de website van PWN.

Park Assumburg

Het grootste gedeelte van het park is ingericht met een grote vari√ęteit aan bomen en struiken (es, linde, wilg, iep, beuk, esdoorn en abeel). Afzonderlijke gebieden, eilanden en schier-eilanden binnen een zeer waterrijke omgeving, zijn met elkaar verbonden door fiets- en wandelroutes. Er is veel aandacht geschonken aan de kwaliteit van de inrichting (banken, bruggen en verlichting).

Ook is de historische kasteeltuin achter kasteel Assumburg is weer in zijn oude glorie hersteld. Dit is ook zeker een bezoek waard.