Schapen in het duingebied
Strandopgang van Heemskerk

Het Noord-Hollands duinreservaat

Het Noordhollands Duinreservaat (NHD) is een van de grootste natuurgebieden in ons land. Het strekt zich uit vanaf de Corusterreinen bij Wijk aan Zee tot de Schoorlse Duinen. Daarmee is het zo'n 20 kilometer lang en 2,5 km breed, met een oppervlakte van 5300 hectare.

Voor het betreden van het duingebied dient u in bezit te zijn van een duinkaart. Voor informatie hierover en over het duinreservaat kunt u terecht op de website van PWN.

Het Heemskerkse strand

Via het Noordhollands Duinreservaat (NHD) kunt u lopend of per fiets naar het Heemskerkse strand. Het is niet toegestaan om met de auto/scooter/motor etc. door het duinreservaat te rijden. Via de hoofdopgang kunt u heerlijk genieten van een dagje strand. Ook vindt u daar (alleen in de zomermaanden) paviljoen de Vrijheit. Verder houdt de Heemkerker Reddingsbrigade tijdens de zomermaanden een oogje in het zeil. Kijk voor meer informatie over de bezetting en inzet op www.hrbheemskerk.nl.

Naaktstrand

Ook is er voor nudisten de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk dagje strand. Hiervoor is een speciaal gebied gemarkeerd tussen Heemskerk/Wijk aan Zee en Heemskerk/Castricum. Dit maakt het voor nudisten mogelijk naakt te recreëren.