Open Monumentendag

Wat is de Open Monumentendag?

Op Open Monumentendag staan duizenden monumenten in heel Nederland een dag of weekend lang gratis open voor het publiek. De Open Monumentendag biedt daarmee iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met monumenten en wil zo de belangstelling voor monumenten bij een breed publiek vergroten.

Open Monumentendag 2017

Open Monumentendag 2017, in het weekend van 9 en 10 september, heeft als thema Boeren, burgers en buitenlui.

Ruim 300 gemeenten zullen dit jaar weer meedoen aan de Open Monumentendag. Gemeentelijke comités Open Monumentendag maken hun eigen programma, op de zaterdag, de zondag of het hele weekend. Voor Heemskerk wordt de Open Monumentendag georganiseerd door de Historische Kring Heemskerk. Alle in Nederland opengestelde monumenten en activiteiten staan rond 1 juli aanstaande op de website www.openmonumentendag.nl.