Mensen op de markt

Winkelen in Heemskerk

De winkels in Heemskerk zijn op werkdagen geopend overeenkomstig de bepalingen van de Winkeltijdenwet (de openingstijden kunnen per winkel verschillen).
De Winkeltijdenwet kent geen officiële koopavond meer. In het centrum is de zogeheten 'koopavond' op donderdag en buiten het centrum op vrijdag (voor zover daarvan gebruik wordt gemaakt) van 18.00 tot 21.00 uur.

Op zon- en feestdagen mogen de winkels geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Het is aan de winkelier zelf om te beslissen of hij/zij van deze mogelijkheid gebruik maakt. Voor zover bekend maken bijna alle supermarkten gebruik van deze mogelijkheid.

Voor een volledig beeld van de algemene openingstijden, zie het overzicht.

Markt

Elke vrijdag is er in Heemskerk de weekmarkt van 10.00 tot 17.00 uur rond het Burgemeester Nielenplein en de Maerelaan. Kijk voor meer informatie over de weekmarkten ook bij markt en straathandel.

Jaarmarkt

Jaarlijk wordt rond juni/juli in het centrum van Heemskerk de kunstmarkt georganiseerd van 10.00 tot 17.00 uur.

Kerstmarkt

De jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Heemskerk wordt georganiseerd door de heer K. van Houten. Voor meer informatie over de kerstmarkt of voor het huren van een kraam kunt u contact opnemen met Gönül Güler via gonul.guler@welschap.nl.