Collectieve zorgverzekering minima

Illustratie vrouw achter computer

Heeft u een bijstandsuitkering of ander inkomen dat niet hoger is dan 130% van de bijstandnorm? U kunt een collectieve zorgverzekering afsluiten. Deze verzekering is er voor inwoners van Heemskerk met een laag inkomen en hoge zorgkosten. U kunt kiezen uit 2 collectieve zorgverzekeringen. Deze verzekeringen bestaan uit een basispakket en verschillende aanvullende verzekeringen.

Meer informatie en afsluiten

We bieden de collectieve zorgverzekering voor minima samen met zorgverzekeraars Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid aan. Voor meer informatie, het verschil tussen de paketten of aanmelden gebruikt u onderstaande knop.

Meer informatie of aanmelden

Wat zijn de voordelen?

• De gemeente Heemskerk betaalt tussen de € 11,66 en maximaal € 30,00 per maand mee aan uw premie. Hoeveel u krijgt, hangt af van het aanvullend pakket dat u kiest.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • U krijgt ruime vergoedingen voor brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten en eigen bijdrage WMO. Als u deze kosten volgend jaar gaat maken, raden wij u aan om dit aanbod zeker te bekijken. De mogelijkheden vanuit de bijzondere bijstand zijn beperkt.
  • U bepaalt zelf welke zorgverzekeraar u kiest en welk pakket het beste bij u past.
  • Zorg en Zekerheid verzekert het verplicht eigen risico mee. U krijgt geen geld terug als uw eigen risico aan het eind van het jaar niet op is, want u betaalt elke maand een lagere premie.
  • Zilveren Kruis heeft gespreid betalen eigen risico: u kunt ervoor kiezen het eigen risico in 10 delen van € 38,50 te betalen. U krijgt geld terug als uw eigen risico aan het eind van het jaar niet op is.
  • Het maakt niet uit of u ziek of gezond bent. Zilveren Kruis en Zorg en Zekerheid accepteren iedereen met een laag inkomen, zonder medische keuring.

Wanneer heb ik recht op de collectieve zorgverzekering?

• U woont in de gemeente Heemskerk.
  • U krijgt een bijstandsuitkering of u heeft een ander inkomen dat niet hoger is dan 130% van de bijstandsnorm (zie normenpagina).
  • U heeft geen betalingsachterstand bij de zorgverzekeraar waar u nu zit.

Heeft u inhoudelijke vragen over de verzekering? Neem contact op met: