Tegeltaxi rijdt weer

Dit jaar doen we opnieuw mee aan het NK Tegelwippen! We gaan de strijd aan met Velsen en Beverwijk en proberen meer tegels uit de grond te wippen dan zij. Waarom? Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Dit kan leiden tot problemen als hitte/droogte stress en wateroverlast.

"We vervangen tegels voor groen. Dit bevordert biodiversiteit, gaat wateroverlast tegen en geeft een mooier straatbeeld.", aldus wethouder Suanet. "En we geven als gemeente meteen het goede voorbeeld als het gaat om klimaatadaptatie." 

Vergroen ook uw tuin

Alle tegels die u uit uw tuin haalt, tellen mee voor de battle. Als u tegels heeft gewipt, kunt u aangeven op nk-tegelwippen.nl om hoeveel tegels het gaat. Doorgeven van het aantal tegels kan tot en met 31 oktober 2024. Zalinyan: "Groen is een middel dat ons allemaal helpt bij hittestress en wateroverlast. Het klimaat verandert en dit is de manier waarop iedereen een beetje kan bijdragen."

Lever uw gewipte tegels gratis in of laat ze ophalen door de tegeltaxi

U kunt uw gewipte tegels gratis inleveren bij het afvalbrengstation. Ook kunt u 3 uur lang een gratis aanhanger lenen om de tegels naar het afvalbrengstation te brengen. Kunt u uw gewipte tegels niet zelf afvoeren? Stuur dan een mailtje naar tegeltaxi@heemskerk.nl. Wij halen de tegels - onder bepaalde voorwaarden - dan bij u op.

Wat zijn de voorwaarden voor de tegeltaxi? 

  • De tegels worden opgehaald als de tuin wordt vergroend, niét als er nieuwe tegels worden neergelegd.
  • De tegels moeten aan de straat worden geplaatst, minimaal 1 meter uit een lichtmast of boom, zodat de grijper van de auto de tegels makkelijk kan oppakken. De tegels worden niét uit een tuin of steeg gehaald.
  • De tegels mogen maximaal 1 meter x 1 meter x 0.5 meter hoog zijn, dus een halve kuub.
  • De tegeltaxi rijdt op dinsdag op afspraak.
  • Degene die meedoet aan de actie wordt gevraagd het aantal tegels dat aangeboden wordt te vermelden op nk-tegelwippen.nl.