Mantelzorgwaardering

Er ligt een cadeautje voor u klaar!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar gaat verder dan de alledaagse hulp die we elkaar geven. Mantelzorgers zijn bijvoorbeeld senioren die zorgen voor hun partner, ouders die zorgen voor hun gehandicapte kind of kinderen die zorgen voor hun chronisch zieke ouder. Zonder al die onbetaalde hulp zou het leven er voor veel mensen heel anders uit zien.

Om uiting te geven aan onze waardering voor u als mantelzorger willen we u graag een kleine attentie geven. De gemeenten Beverwijk en Heemskerk bieden alle mantelzorgers die zorgen voor iemand in Beverwijk, Heemskerk of Wijk aan Zee een VVV Cadeaukaart van € 25,- euro aan. Zorgt u voor iemand die niet in Beverwijk, Heemskerk of Wijk aan Zee woont? Dan kunt u bij die gemeente informeren naar de mantelzorgwaardering.

Let op!

• Het is belangrijk dat degene voor wie u zorgt in de gemeente Beverwijk of Heemskerk woont. Of u zelf in deze regio woont, speelt geen rol.
  • Wij geven maximaal 2 VVV Cadeaukaarten per zorgvrager. Per mantelzorger wordt maximaal 1 cadeaukaart verstrekt.
  • U verleent minimaal 4 uur per week mantelzorg aan iemand die langdurig ziek is of op een andere manier beperkt is. U doet dit al meer dan 3 maanden en wordt daarvoor niet betaald.

Let op: bij het digitaal aanvragen van de mantelzorgwaardering wordt u doorgelinkt naar het aanvraagformulier van gemeente Beverwijk. Zij verzamelen de contactgegevens van de mantelzorgers die zorgen voor iemand uit Heemskerk, Beverwijk of Wijk aan Zee.

Mantelzorgwaardering aanvragen

Vragen?

Heeft u vragen over het aanvragen van de mantelzorgwaardering? Neem dan contact op met de gemeente waar degene voor wie u zorgt, woont. Voor gemeente Beverwijk belt u naar 0251-256 256 en voor gemeente Heemskerk belt u naar 0251-256777.

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg

MaatjeZ ondersteunt mantelzorgers in opdracht van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Deze hulp is gratis. Lees meer informatie op de website van MaatjeZ.