Mantelzorgwaardering

Om onze waardering te laten zien voor mantelzorgers geven we mantelzorgers graag een klein cadeautje. De gemeenten Beverwijk en Heemskerk bieden daarom alle mantelzorgers die zorgen voor iemand in Beverwijk, Heemskerk of Wijk aan Zee een VVV Cadeaukaart van € 25,- euro aan.

Zorgt u voor iemand die niet in Beverwijk, Heemskerk of Wijk aan Zee woont? Dan kunt u bij die gemeente informeren naar de mantelzorgwaardering.

Vraag hier uw cadeautje aan

Wat verstaan we onder mantelzorg?

Mantelzorg is zorgen voor een naaste. Dit lijkt gewoon, maar dat is het niet. Mantelzorg vraagt meer dan de gebruikelijke zorg voor partners, ouders, kinderen of buren. Mantelzorgers bieden langdurig hulp aan een ziek familielid of aan buren, doen regelmatig boodschappen voor hen en zorgen voor vervoer naar bijvoorbeeld doktersafspraken.

Aandacht voor jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren die hulp bieden aan een gezinslid dat langdurig ziek of beperkt is zijn mantelzorgers. Deze jonge mantelzorgers willen we ook graag bereiken. Kent u een jonge mantelzorger? Stel hem of haar dan op de hoogte van deze waardering.

Let op!

• Het is belangrijk dat degene voor wie u zorgt in Heemskerk, Beverwijk of Wijk aan Zee woont. U hoeft niet zelf in deze regio te wonen.
  • We geven maximaal 2 cadeaukaarten per zorgvrager. Per mantelzorger wordt maximaal 1 cadeaukaart verstrekt.
  • U geeft minimaal 4 uur per week mantelzorg aan iemand die langdurig ziek is of op een andere manier beperkt is. U doet dit al meer dan 3 maanden en wordt daarvoor niet betaald.
  • Bij het digitaal aanvragen van de mantelzorgwaardering wordt u doorgelinkt naar het aanvraagformulier van gemeente Beverwijk. Zij verzamelen de contactgegevens van de mantelzorgers die zorgen voor iemand uit Heemskerk, Beverwijk of Wijk aan Zee.

Heeft u vragen over het aanvragen van de mantelzorgwaardering?

Neem dan contact op met de gemeente waar degene voor wie u zorgt woont. Voor gemeente Beverwijk belt u naar 0251 256 256 en voor gemeente Heemskerk belt u 14 0251

MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg

MaatjeZ ondersteunt mantelzorgers in opdracht van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Deze hulp is gratis.