Mantelzorgwaardering

Om onze waardering te laten zien voor mantelzorgers geven we mantelzorgers graag een klein cadeautje. De gemeenten Beverwijk en Heemskerk bieden alle mantelzorgers die zorgen voor iemand in Beverwijk, Heemskerk of Wijk aan Zee een cadeaukaart van € 25,- euro aan. U kunt de mantelzorgwaardering aanvragen tot 16 juni 2023 via onderstaande knop. U wordt doorgelinkt naar de website van gemeente Beverwijk.

Vraag uw mantelzorgwaardering aan

U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • U langer dan 3 maanden meer dan 4 uur per week hulp of ondersteuning geeft aan iemand met een ziekte of beperking;
  • U hier geen geld voor krijgt;
  • U zorgt voor iemand in de gemeente Beverwijk of Heemskerk. Woont u zelf in Beverwijk of Heemskerk, maar zorgt u voor iemand die in een andere gemeente woont? Informeer dan bij die gemeente naar de mantelzorgwaardering.

Wat zien we als mantelzorg? 

U bent mantelzorger als u zorgt voor een geliefde of naaste die langdurig ziek is, een beperking heeft of hulpbehoevend is. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Een mantelzorger geeft meer zorg dan de normale dagelijkse zorg voor partners, ouders of kinderen die thuis wonen.

Mantelzorgwaardering ook voor jonge mantelzorgers

Is bij jou thuis iemand langdurig ziek? En help je daardoor thuis vaak mee? Dan heb je ook recht op de mantelzorgwaardering. Ken je een jonge mantelzorger? Vertel deze persoon over de mantelzorgwaardering!

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen of heeft u een vraag over mantelzorg?

Neem contact op met MaatjeZ, Centrum voor Mantelzorg. Deze hulp is gratis.

Telefonisch spreekuur

Het telefonisch spreekuur voor de mantelzorgwaardering is tot 16 juni 2023 bereikbaar via 06 20 83 16 70 op de volgende dagen:

  • Dinsdag 14.00 - 18.00 uur;
  • Woensdag 18.00 - 20.00 uur;
  • Donderdag 14.00 - 18.00 uur.

U kunt ook de voicemail inspreken. Spreek dan uw naam en telefoonnummer in. Een medewerker van MaatjeZ belt u terug.

Inloopspreekuren

Van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur kunt naar de inloopspreekuren over mantelzorgwaardering komen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

  • Het Serviceplein in het gemeentehuis, Maerten van Heemskerckplein 1, Heemskerk;
  • Buurthuis Wijk aan Duin, Wilgenhoflaan 2C, Beverwijk.