Opvang van Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Heemskerk vangt momenteel ongeveer 150 Oekraïense vluchtelingen op, waaronder veel kinderen. De gemeente blijft ook nieuwe vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Het is belangrijk dat nieuwkomers zich zo snel mogelijk registreren. Zo kunnen zij in aanmerking komen voor ondersteuning, zoals huisvesting, leefgeld, scholing en zorg.

Op deze pagina vindt u algemene informatie, informatie die relevant is voor Oekraïnse vluchtelingen en informatie over hoe u zelf kan helpen.

We werken deze pagina steeds bij.

Staat uw vraag hier niet tussen of heeft u een suggestie? Mail dan naar hulpvooroekraine@heemskerk.nl

U kunt vragen en suggesties e-mailen naar hulpvooroekraine@heemskerk.nl. Als u liever iemand van ons telefonisch spreekt, kunt u ook via dit adres een terugbelverzoek doen.

U kunt ook langskomen tijdens het spreekuur met al uw vragen over zorg, werk en welzijn. Het spreekuur vindt plaats op:

• Maandag van 09.00 tot 12.00 uur op het Gemeentehuis (Maerten van Heemskerckplein 1, Heemskerk)

Bij het spreekuur is een tolk aanwezig.

Ik ben gevlucht uit Oekraïne

Bent u gevlucht uit Oekraïne? Lees dan ook de informatiefolder (pdf, 0.92 MB) met meer informatie over Heemskerk en hoe je belangrijke zaken in Nederland regelt.

Ik wil graag helpen

Wilt u zelf iets doen en heeft u vragen over hoe u dit kunt doen? Neem contact op via 14 0251 of mail naar hulpvooroekraine@heemskerk.nl. Ook kunt u bekijken of het antwoord op uw vraag hieronder staat.