Rioolverstopping

Rioolverstopping is erg vervelend. De ervaring die we hebben is dat de meeste verstoppingen in de huisafvoer van de woning ontstaan. Het zoeken naar een 24/7 ontstoppingsbedrijf of loodgieter op internet levert veel bedrijven op die direct komen. De kosten hiervoor kunnen alleen enorm oplopen. Kijk eerst waar de verstopping zit voordat u iemand inschakelt.

Dit kunt u doen bij een rioolverstopping in uw huis

Bij een huurwoning

Neem contact op met uw verhuurder.

Bij een eigen woning

Neem eerst zelf een aantal stappen voordat u iemand inschakelt.

  • Graaf het ontstoppingsstuk van de huisaansluiting in uw voortuin op. Het ontstoppingsstuk zit meestal vlak bij de erfgrens en hoort bij het particuliere deel van de leiding. 
  • Staat het ontstoppingsstuk of de leiding vol? Dan zit de verstopping in het gemeentelijk deel en is de gemeente verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping. Neem dan contact met ons op via 14 0251. Let goed op dat het duidelijk is dat de oorzaak in het gemeentelijke riool zit.
  • Is het ontstoppingsstuk leeg? Dan zit de verstopping in het particuliere deel en bent u zelf verantwoordelijk voor het oplossen van de verstopping. Eventuele kosten zijn voor uw eigen rekening. Kijk goed wie u inhuurt voor deze klus, zodat u niet voor onverwacht hoge kosten komt te staan. Kenmerken van een bedrijf met een realistische prijs zijn: zit in de buurt, heeft een vast telefoonnummer, heeft een website, adres staat vermeld, heeft goede reviews.

Ik weet niet waar het ontstoppingsstuk zitĀ 

Neem contact met ons op. Misschien kunnen we u aan de gegevens helpen. Ook kan de ligging van het ontstoppingsstuk op een tekening van de bouwvergunning staan. De vergunningen tot 1 oktober 2010 staan in het bouwvergunningenarchief.

Verstopping zit niet in uw afvoer, maar u heeft wel al kosten gemaakt

Als blijkt dat de verstopping is veroorzaakt door een gebrek buiten uw erf, vraag hier dan bewijs van aan het ingehuurde bedrijf in de vorm van een video. Met dit bewijs kunt u een verzoek tot vergoeding bij ons indienen.

Kijk op riool.info voor algemene informatie over het riool en bijvoorbeeld wat wel of niet in het riool mag.