DigiD

Bij de gemeente Heemskerk kunt u inloggen met uw DigiD inlogcode.
DigiD (spreek uit: 'Diegiedee') staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. Op aanvraag ontvangt u van DigiD hiervoor een inlogcode. Voortaan kunt u met één inlogcode terecht bij elektronische diensten van steeds meer overheidsinstellingen.

In drie stappen uw eigen DigiD inlogcode. Voor het verkrijgen van uw inlogcode, hoeft u zich maar één keer aan te melden. Dat gaat eenvoudig:

Stap 1: Op DigiD.nl gaat u naar 'Aanvragen DigiD'. Automatisch opent zich het DigiD-aanvraagscherm, herkenbaar aan het DigiD-logo.

Stap 2: U vult vervolgens uw sofi-nummer, geboortedatum, postcode en huisnummer in. Ook kiest u zelf een gebruikersnaam met wachtwoord. DigiD stuurt dan per post een persoonlijke activeringscode naar het (huis)adres zoals u bekend bent bij uw gemeente.

Stap 3: Door de activeringscode samen met uw gebruikersnaam met wachtwoord in te vullen op het DigiD-activeringsscherm (via de digitale balie van de overheidsinstelling of direct via DigiD.nl, kies voor 'Activeren DigiD') activeert u uw registratie. U bevestigt nogmaals uw wachtwoord, of u kiest voor een nieuw wachtwoord, waarmee u voortaan gebruik kunt maken van een groeiend aantal elektronische overheidsdiensten.

Meer over DigiD kunt u vinden op www.DigiD.nl/vraag-en-antwoord.