Verkiezingen

Meld u aan als stembureaulid of teller voor de Tweede Kamer verkiezingen in maart

In maart 2021 zijn er verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. Door de coronamaatregelen vinden de verkiezingen dit jaar op 3 dagen plaats:

• Op maandag 15 en dinsdag 16 maart kan in een beperkt aantal stembureaus worden gestemd.
  • Op woensdag 17 maart zijn alle beschikbare stembureaus geopend.

Omdat de verkiezingen over 3 dagen zijn verspreid hebben we dit jaar extra veel stembureauleden en tellers nodig.
Een stembureaulid/teller moet tenminste 18 jaar oud zijn op de dag van de verkiezingen. Als u nu nog geen 18 bent maar tijdens de verkiezingen wel, dan kunt u zich nu wel alvast aanmelden.

Wilt u zich aanmelden als lid van het stembureau of teller? Stuur dan een e-mail naar verkiezingen@heemskerk.nl.

Wilt u meer weten wat het werk op een stembureau inhoudt? Kijk dan op www.elkestemtelt.nl.

Verkiezingspromotie politieke partijen

Politieke partijen mogen in verkiezingstijd promotie maken voor hun partij en standpunten. Er zijn regels verbonden aan het maken van promotie in Heemskerk. Voor de inzet van bepaalde promotiemiddelen is alleen een melding bij de gemeente voldoende, in andere gevallen moet een vergunning worden aangevraagd.

Voor de volgende promotionele activiteiten / middelen is een melding voldoende:

• Plaatsen van verkiezingsborden rond lichtmasten.
  • Uitdelen van folders.
  • Innemen van een promotiestandplaats.
  • Aanbrengen van een spandoek.
  • Gebruik maken van geluidswagens.

Voor andere promotiemiddelen zoals een verkiezingsmarkt moet u wel een vergunning aanvragen. Gebruik het webformulier verkiezingspromotie om na te gaan of een melding voldoende is of doe direct een aanvraag.
Voor vragen kunt u terecht bij team Vergunningen, Toezicht, Handhaving & Veiligheid via het algemene telefoonnummer 14 0251.

Verkiezingspromotie melding/vergunning