Inschrijven sociale huurwoning

Zoekt u een sociale huurwoning in de gemeente Heemskerk? Kijk dan op:

Wat is een sociale huurwoning?

Een sociale huurwoning is een huurwoning met een maximale netto huurprijs van € 806,06 (2023). Dit is de kale huurprijs, dus exclusief gas. licht, water. Uw inkomen moet passend zijn bij de huur. U komt alleen in aanmerking voor een sociale huurwoning met een jaarinkomen tot maximaal €44.035 voor een eenpersoonshuishouden en maximaal €48.625 voor een meerpersoonshuishouden (2023). De samenstelling van uw huishouden en uw inkomen bepalen voor welke woningen u in aanmerking komt.

Huisvestingsvergunning

  • Huurt u een sociale huurwoning van een woningcorporatie? Dan wordt de huisvestingsvergunning geregeld via de wooncorporatie waarmee u een huurovereenkomst aangaat.
  • Huurt u een sociale huurwoning van een particuliere verhuurder? Dan moet u zelf de huisvestingsvergunning bij de gemeente aanvragen. Dat kan via het online formulier.

Huurtoeslag

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen kunt u huurtoeslag aanvragen. Huurtoeslag vraagt u aan op de website van de Belastingdienst. Met een berekening ziet u of en hoeveel toeslag u kunt ontvangen.