Zivver: veilig mailen met de gemeente

We hechten grote waarde aan het zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie. Regelmatig versturen wij privacygevoelige informatie via e-mail. Omdat verzending via 'gewone' e-mail in toenemende mate kwetsbaar is, versturen wij vertrouwelijke informatie alleen nog maar via de beveiligde mailomgeving van 'ZIVVER'. ZIVVER versleutelt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals cliĆ«ntgegevens, BSN-nummers of medische informatie. Op deze manier kunnen we garanderen dat vertrouwelijke informatie met de modernste beveiliging wordt verstuurd. En dat niemand anders behalve de ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe opent u een bericht dat via ZIVVER is verstuurd?

Heeft u een e-mail ontvangen van gemeente Heemskerk via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst "Klik voor bericht" te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van ZIVVER. Hier moet u een toegangscode of SMS-code invoeren (zie hieronder). U leest online hoe u zonder ZIVVER-account een bericht kunt openen.

Heeft u een toegangscode om het bericht te openen?

U heeft een beveiligd bericht ontvangen. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. De afzender heeft daarom een toegangscode aan u doorgegeven, via de post, telefonisch of persoonlijk. Klik op "Klik voor bericht" en vul deze toegangscode in. Nu kunt u het bericht lezen. Heeft u geen toegangscode ontvangen? Neem dan contact op met de afzender.

Heeft u een SMS-code om het bericht te openen?

U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een SMS-code. Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het kunt lezen. Klik op "Klik voor bericht" en daarna op "SMS sturen". Vul dan de code in die u op uw telefoon ontvangt. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat via ZIVVER is verstuurd?

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat op deze pagina. Klik op de knop "Beantwoorden". U kunt dan in het antwoordveld direct uw reactie typen. Eventueel kunt u ook een bijlage toevoegen met de paperclip-knop. U verzendt de reactie door op de verzendknop te klikken. Wanneer de ontvanger hierop reageert, ontvangt u weer een notificatie per e-mail.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of heeft u een vraag over ZIVVER? Neem dan contact op met ZIVVER via e-mail of kijk op de website van ZIVVER.

Veilig digitaal gegevens en grote bestanden aanleveren bij de gemeente

Vertrouwelijke gegevens, zoals gegevens over uw gezondheid, uw inkomen of uw BSN, versturen wij via versleutelde e-mail. Hiervoor maken wij gebruik van ZIVVER.

Als u vertrouwelijke gegevens met de gemeente wilt uitwisselen, start u dan een e-mailuitwisseling via de onderstaande knop. Uw bericht en de bijlagen worden dan versleuteld via ZIVVER verzonden. Ook voor het aanleveren van veel of grote bestanden kunt u deze manier van e-mail gebruiken. Lukt het niet om de mail veilig te versturen? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente voor ondersteuning.

Start een veilige mailwisseling (ZIVVER)