Gemeentegrond kopen/huren

In 2019 heeft de gemeenteraad bepaald dat we geen gemeentegrond meer willen verkopen of verhuren om te worden gebruikt als tuin. Alleen in uitzonderlijke gevallen kan een stukje gemeentegrond worden aangekocht. Bijvoorbeeld als onderhoud door de gemeente door de ligging eigenlijk niet goed mogelijk (meer) is. 

U kunt wel groen van de gemeente dat direct aan uw adres grenst in onderhoud nemen. U gaat dan een overeenkomst met de gemeente aan. Let er hierbij op dat de grond zichtbaar blijft voor alle inwoners. Er mag dus geen schutting omheen geplaatst. Ook mogen geen tegels neergelegd of op de gronden worden gebouwd. Wat groen is moet groen blijven. 

Hieronder staat een formulier voor aanvraag van een onderhoudsovereenkomst.

Aanvraagformulier gebruik gemeentegrond

Verkoop onroerend goed door de gemeente

Verkoop van onroerend goed door de gemeente, waaronder bouwgrond en gebouwen, wordt openbaar aangeboden. Hierbij vindt een biedingsprocedure plaats. De verkoop maken we op verschillende manieren bekend. In de lokale krant, via de bekendmakingen, op social media, www.tenderned.nl of een bij (lokale) makelaar. Op dat moment kunt u bij interesse contact opnemen met de gemeente.