Oplaadpunt voor elektrische auto

Heeft u een elektrische auto? Dan kunt u een verzoek indienen voor een nieuwe, openbare laadpaal. De eisen hiervoor zijn: 

  • U woont of werkt in Heemskerk;
  • U heeft geen mogelijkheid om uw auto op te laden op uw eigen terrein en er is geen openbare laadpaal binnen 200 meter van uw woon- of werkadres.

Let op: de gemeente plaatst geen particuliere oplaadpunten in de openbare ruimte. Ook geven we hier geen subsidie voor. 

Oplaadpunt aanvragen

Locatie laadpalen

Op laadkaart.mrae.nl ziet u waar oplaadpalen in Heemskerk staan en waar nieuwe laadpalen komen. De proceduretijd tussen het moment van locatiebepaling tot u daadwerkelijk gebruik kunt maken van een laadpaal is op dit moment ongeveer 5 maanden.

Oplaadpas

Om gebruik te maken van een laadpaal heeft u een pas nodig. Op de website van ElaadNL en MRA-Elektrisch kunt u informatie vinden over hoe u een oplaadpas aanvraagt. Met deze pas kunt u bij alle publieke oplaadpunten in Nederland uw voertuig opladen. Ook bij oplaadpunten van andere aanbieders.

Programma Laadinfrastructuur

Op dit moment werken we aan het opstellen van het Programma Laadinfrastructuur. Hierin leest u hoe het college elektrisch rijden in Heemskerk stimuleert. Aan inwoners is in juli 2022 gevraagd wat zij graag opgenomen zien in dit programma. Een samenvatting van de resultaten leest u in het Participatie Programma Laadinfrastructuur (pdf, 3 MB). We streven ernaar het programma in december 2022 te laten vaststellen door het college. Zodra het programma is vastgesteld, kunt u het lezen op deze pagina.