De Zevenhoeven

De weg De Zevenhoeven is aan groot onderhoud toe. Afgelopen jaren herstelden we deze weg op verschillende plekken. Nu is het tijd om de weg opnieuw in te richten. Op deze pagina leest u de plannen en voortgang. Via de BouwApp houden we u op de hoogte van de laatste werkzaamheden. De app kunt u downloaden voor Apple en Android. Zoek in de app naar 'de Velst - Zevenhoeven'. Via de app neemt u ook gemakkelijk contact met ons op.

Updates

We maken nieuwe schetsen. Dit doen we naar aanleiding van reacties die we hoorden op de bewonersavond en van omwonenden. De geplande knip in de Zevenhoeven gaat voorlopig (nog) niet door. De afsluiting zorgt nu nog voor te grote verkeerdruk op de Baandert. Ook de hulpdiensten zijn geen voorstander van een afsluiting in de Zevenhoeven. Naar verwachting komen we in het najaar met nieuwe voorstellen voor de herinrichting.

Voor de voorbereiding van dit project vroegen we u mee te denken. Dit kon in het voorjaar van 2021. De resultaten verwerkten we. Op basis van de resultaten maakten we schetsen voor de straat. Deze presenteerden we tijdens een bewonersavond op 25 januari 2023. U kon hier uw opmerkingen, idee├źn en suggesties over de schetsen delen. Zo'n 150 ge├»nteresseerden waren aanwezig.

Dit gaan we doen

1. De Zevenhoeven wordt klimaatbestendig

We grijpen dit groot onderhoud aan om de directe omgeving beter bestand te maken tegen regen en droogte. Het regenwater voeren we dan niet meer af via het riool. We vangen dit water bijvoorbeeld op onder de weg. Zodat het rustig terug de natuur in kan. We zorgen ervoor dat dit geen overlast geeft voor het grondwater en de woningen.

2. De Zevenhoeven wordt groener

We willen meer groen aanbrengen in deze straat. Het aanbrengen van groen geeft verkoeling. De huidige bomen in de straat onderzochten we op gezondheid. Afhankelijk van het ontwerp laten we deze bomen staan of vervangen ze. Ons uitgangspunt is dat minimaal hetzelfde aantal bomen terugkomt in het ontwerp.

3. Omliggende straten worden later aangepakt

Na De Zevenhoeven pakken we over een paar jaar de overige straten in de Die aan. Ook hier willen wij de wijk groener en klimaatbestendiger inrichten. Een exacte planning is voor nu nog niet aan te geven.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem contact met ons op. Dit kan door te: