Bedrijventerreinen

De Trompet

De Trompet is een duurzaam, milieuvriendelijk, schoon en goed bereikbaar bedrijventerrein. Dit bedrijventerein valt op door zijn 80 meter hoge windmolen, architectuur en goede ligging. Het bedrijventerrein ca. 18 hectare groot en heeft een directe aansluiting op de A9, waardoor Amsterdam, Schiphol en de havens binnen 30 minuten bereikbaar zijn. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website www.detrompet.com.

De Houtwegen

Het bedrijventerrein De Houtwegen is in de jaren zeventig en tachtig ontwikkeld en telt 125 bedrijven en bestaat voornamelijk uit midden- en kleinbedrijven. Het bedrijventerrein is ca. 22 hectare groot en goed te bereiken via de Rijkstraatweg en de nieuw aangelegde Westelijke Randweg.

Op dit bedrijventerrein is parkmanagement aanwezig, dit valt onder de verantwoordelijkheid van OV-IJmond. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website www.ovijmond.nl. Op dit moment is een deel van De Houtwegen gerevitaliseerd, het andere deel wordt in de komende jaren geleidelijk opgeknapt.

De Waterwegen

De Waterwegen is het laatste bedrijventerrein dat is aangelegd binnen de gemeente Heemskerk. Het bedrijventerein is goed te bereiken via de Rijkstraatweg en de nieuw aangelegde Westelijke Randweg. De Waterwegen staat ook wel bekend als de 'autoboulevard' omdat de gemeente met name autobedrijven de mogelijkheid biedt zich hier te vestigen.

Agrarische bedrijventerrein

De tuinbouwgebieden Heemskerkerduin en Noorddorp worden ook wel Heemskerks ‘agrarische bedrijventerrein’ genoemd en zijn door de provincie aangewezen als een zogenaamd ‘tuinbouwconcentratiegebied’. Een unicum in de provincie Noord-Holland. Dit gebied is onderdeel van het programma Greenport Noord-Holland Noord dat als doel heeft de agribusiness in de provincie te versterken.

Het tuinbouwgebied van Heemskerk kenmerkt zich door goede landbouwgrond en bollen en bloemen van topkwaliteit die over de hele wereld worden geëxporteerd: lelies in Moskou, tulpen in New York, nerines in Tokio. Heemskerkse bloemen kom je overal tegen.