Trouwlocaties

Gemeentehuis Heemskerk

Het gemeentehuis in Heemskerk is gebouwd in 2011 en heeft een open en moderne uitstraling. De strak ingerichte raadzaal doet ook dienst als trouwzaal. Het hoge plafond met prachtige lampen, de hoge ramen, de witte stoeltjes en de bijzondere brandgeschilderde toegangsdeuren geven de trouwzaal allure.

Maerten van Heemskerckplein 1
1964 EZ Heemskerk
Telefoon: 14 0251
E-mail: post@heemskerk.nl 

Slot Assumburg

Slot Assumburg is een prachtig 13e-eeuws kasteel met een zeer mooie kasteeltuin. Het heeft diverse zalen en de mogelijkheid bestaat om ook het huwelijksfeest op deze locatie te houden. Uw gasten kunnen hier na het feest zelfs blijven slapen. U kunt kiezen uit de klassieke Ridderzaal, de intieme Deutzzaal of bij warm weer voor de binnenplaats tussen de 6 torens. Wilt u trouwen op deze locatie dan maakt u daarvoor een afspraak bij de gemeente. Echter, u dient zelf eerst te informeren bij Slot Assumburg naar de beschikbaarheid van de zalen.

Tolweg 9
1967 NG Heemskerk
Telefoon: 0251 23 22 88
E-mail: Heemskerk@stayokay.com
Website: www.stayokay.com
Website kasteeltuin: www.kasteeltuinassumburg.nl/wat-nog-meer/trouwen

Chateau Marquette

Het betoverende Chateau Marquette heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1225. Het ligt tussen weelderig groen op een uitgestrekt 13e-eeuws landgoed. Binnen het kasteel heeft u de keuze uit diverse zalen, zodat de mogelijkheid bestaat om ook het huwelijksfeest op deze locatie te houden. Het is zelfs mogelijk dat uw gasten blijven slapen in het nabijgelegen hotel op het landgoed.

Wilt u trouwen op deze locatie dan maakt u daarvoor een afspraak bij de gemeente. Echter dient u wel eerst zelf te informeren bij Chateau Marquette naar de beschikbaarheid van de zalen.

Marquettelaan 34
1968 JT  Heemskerk
Telefoon:0251 25 70 25
E-mail: info@hotel-marquette.com
Website: www.hotel-marquette.com

Locatie naar keuze

U kunt ook kiezen om te trouwen op een locatie naar keuze, passend bij uw eigen stijl. Er is heel veel mogelijk in Heemskerk. De locatie moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Representatief en waardig.
  • Toegankelijk en openbaar (dus niet uw eigen woonkamer).
  • Overdekt alternatief als de ceremonie in de openlucht plaatsvindt.
  • Aparte ruimte waar de trouwambtenaar zich om kan kleden.
  • Het volgende dient aanwezig te zijn: een spreekgestoelte, een tafel voor ondertekenen van de akte, eventueel muziek en een geluidsinstallatie, een glas water voor de trouwambtenaar en de bode.

Denkt u ook aan het volgende:

  • De locatie dient (brand)veilig te zijn. Het kan zijn dat u voor de locatie een evenementenvergunning of een vergunning voor brandveilig gebruik nodig hebt. Deze vergunningen dient u zelf aan te vragen.
  • Houd rekening met de veiligheid op de openbare weg. Deze mag niet in het geding komen door mogelijke parkeerproblemen.

Wilt u trouwen op een locatie naar keuze, dan dient u daarvoor toestemming te vragen bij de gemeente via het aanvraagformulier (pdf, 62 KB) hiervoor. De locatie wordt dan tijdelijk aangemerkt als trouwlocatie. Het duurt ongeveer 2 weken voor u een reactie krijgt op uw aanvraag. Houd daar rekening mee in uw planning.