Horecabedrijf

Wilt u een commercieel horecabedrijf starten, overnemen of een wijziging doorgeven? Dan moet u een vergunning aanvragen of laten wijzigen bij de gemeente. Een commercieel horecabedrijf is bijvoorbeeld een café, restaurant, lunchroom, cafetaria of hotel.

Op deze pagina vindt u de verschillende onderwerpen waar een vergunning voor aangevraagd of gewijzigd moet worden. Het aanvraagformulier vindt u onderaan de pagina.

Lees de informatie goed door voordat u aan een aanvraag begint!

Vestiging nieuw of overname bestaand bedrijf

Wilt u een commercieel horecabedrijf starten of overnemen? Het is handig om van te voren te weten welke verplichte bijlagen u moet toevoegen aan het formulier. Meer informatie:

Voor het in behandeling nemen van deze aanvraag bent u een bedrag aan legeskosten verschuldigd van € 307,05.

Wijzigen ondernemingsvorm bestaand bedrijf

Er zijn verschillende ondernemingsvormen, bijvoorbeeld: eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof), besloten vennootschap (bv), naamloze vennootschap (nv) of een commanditaire vennootschap (cv). Wilt u een wijziging aanbrengen in de ondernemingsvorm? Dan moet in de meeste gevallen uw vergunning worden aangepast of u moet een geheel nieuwe vergunning aanvragen. Meer informatie:

Voor het in behandeling nemen van deze aanvraag bent u een bedrag aan legeskosten verschuldigd van € 184,20.

Wijzigen of bijschrijven leidinggevende(n) bestaand bedrijf

Wilt u één of meerdere leidinggevenden in het horecabedrijf bijschrijven? Dan moet u een aanvraag doen bij de gemeente. Meer informatie:

Voor het in behandeling nemen van deze aanvraag bent u een bedrag aan legeskosten verschuldigd van € 184,20.

Wijzigen inrichting bestaand bedrijf

Indien een inrichting (van het horecabedrijf) een zodanige verandering ondergaat, en daardoor niet langer in overeenstemming is met de eerder afgegeven Alcoholvergunning, dan bent u verplicht om de wijziging binnen één maand te melden bij de gemeente. Meer informatie:

Voor het in behandeling nemen van deze aanvraag bent u een bedrag aan legeskosten verschuldigd van € 116,65. Het aanvragen of het wijzigen van een vergunning kunt u digitaal doen via onderstaand formulier met uw DigiD. Bij het verzenden van het formulier betaalt u het verschuldigde bedrag met iDeal.

Aanvraagformulier Alcoholwet DigiD

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met team Vergunningen, Toezicht, Handhaving & Veiligheid via 14 0251 of post@heemskerk.nl.