Kansspelautomaat

Heeft u of wilt u een kansspelautomaat in uw horecazaak? U heeft hiervoor een vergunning nodig op grond van de Wet op de Kansspelen. U mag er maximaal 2 plaatsen. De vergunning verlenen we voor onbepaalde tijd. Tenzij u dat anders wenst. De aanvraag doet u via het webformulier. Bij de aanvraag betaalt u direct de legeskosten via iDeal. Lees de informatie goed door voordat u aan de aanvraag begint.

Aanvraagformulier kansspelautomaat DigiD

De zaak moet hoogdrempelig zijn. Dit houdt in dat: 

  • De ruimte een café of restaurant moet zijn, mét een geldige alcoholvergunning.
  • Het café- of restaurantbezoek moet op zichzelf staan. Er mogen geen andere activiteiten plaatsvinden waaraan een zelfstandige betekenis kan worden toegekend. Zelfstandige betekenis houdt in dat de activiteit niet uitsluitend ter ondersteuning van het cafébezoek dient, maar een zelfstandige stroom bezoekers trekt. Een voorbeeld hiervan is een bowlingcentrum.
  • De activiteiten die in de horecazaak plaatsvinden moeten gericht zijn op personen van 18 jaar en ouder. Deze eis is een duidelijk voorbeeld van de achtergrond van de wetgeving: voorkomen van gokverslaving bij jongeren.

Samengestelde inrichtingen

Sommige bedrijven hebben zowel een hoogdrempelig als een laagdrempelig gedeelte. Bijvoorbeeld een restaurant met een cafetariagedeelte (afhaalgedeelte). Bij dit soort bedrijven kan een vergunning worden afgegeven voor kansspelautomaten als u voldoet aan de volgende voorwaarden.

  • De automaten staan alleen in het hoogdrempelige gedeelte.
  • De 2 ruimtes zijn van elkaar gescheiden.
  • De bezoekers van het laagdrempelige gedeelte kunnen hier komen, zonder dat ze eerst door het hoogdrempelige gedeelte moeten.

Deze documenten heeft u nodig bij de aanvraag.

  1. Een tekening van de ruimte(s) van de inrichting/horecazaak. Hiermee bedoelen we het hele gebouw. Op de tekening geeft u aan welke ruimtes u gebruikt voor uw horecazaak. Verder geeft u op de tekening duidelijk aan waar de kansspelautomaten komen. Als er behendigheidsautomaten en spelattributen aanwezig (gaan) zijn, moet u deze ook aangeven op de tekening.
  2. Een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de aanvrager van de vergunning en de bedrijfsleiders en beheerders van de horecazaak.

Kosten 2024

In behandeling nemen van de aanvraag voor Kosten
Uw 1e kansspelautomaat € 226,50
Uw 2e kansspelautomaat € 136,00
Totaal € 362,50

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met team Vergunningen, Toezicht, Handhaving & Veiligheid via 14 0251 of post@heemskerk.nl.