Afval ophalen en wegbrengen

De afvalinzameling van het huishoudelijk afval in Heemskerk wordt gedaan door HVC.

• De groene rolcontainer is voor bio-afval, voorheen groente-, fruit- en tuinafval (GFT).
  • De grijze rolcontainer is voor het restafval.
  • De oranje rolcontainer is voor verpakkingen van plastic, metalen en drankenkartons; (PMD), of via de bovengrondse verzamelcontainers.
  • De blauwe rolcontainer is voor oud papier en karton (OPK), of via ondergrondse verzamelcontainers.
  • Glas in de kleuren wit, groen en bruin via de ondergrondse verzamelcontainers.
  • Kleding- en textiel via de ondergrondse verzamelcontainers.
  • Herbruikbare voorwerpen kunt u op afspraak laten ophalen door een kringloopbedrijf of wegbrengen naar het afvalbrengstation (op het ABS staat ook een innamepost van de kringloop).
  • Grof (huishoudelijk)afval kunt u met de afvalpas wegbrengen naar het afvalbrengstation (ABS) in Beverwijk of Velsen of op afspraak laten ophalen door HVC inzameling.

Afvalkalender

Bekijk wanneer welke bak wordt geleegd in uw straat in de inzamelkalender van HVC.

Nieuwe locaties voor ondergrondse containers restafval

Om het nieuwe afval inzamelsysteem mogelijk te maken zijn meerdere nieuwe ondergrondse restafvalcontainerlocaties in de wijken Boven de Baandert, Duin tot Dorp, van Acker tot Burcht en Hart van Heemskerk gerealiseerd. Op enkele locaties zijn de containers nog niet geplaatst:

Noorderveld tot Trompet

• NT17 Elise van Calcarstraat (nog niet aangewezen)

Acker tot Burcht

• AB31 Johannes Wuijtiersstraat, verwachting week 44.

Commandeurs

• CM10 nieuwe plek (nog niet vastgesteld)

Poelenburg

• PO33 Mozartstraat / hoek Dukasstraat
  • PO34 Mozartstraat / hoek Rousselstraat
Ga naar hvcgroep.nl

Afvalpas

Met de afvalpas kunt u gratis uw grof huishoudelijk afval inleveren bij het afvalbrengstation (ABS) in Beverwijk of Velsen-Zuid. Het is belangrijk dat u de afvalpas meeneemt naar de ABS-en, zonder pas heeft u geen toegang. Bent u uw afvalpas kwijt of is de pas defect? Dan kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen bij de klantenservice van HVC op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 0800-0700 of via e-mail: klantenservice@hvcgroep.nl. De kosten hiervoor bedragen € 7,50 per afvalpas. Nieuwe bewoners kunnen binnen 3 maanden na verhuizing een gratis afvalpas aanvragen.