Afval scheiden in Heemskerk

Heemskerk stapt dit jaar over op een andere manier van afval inzamelen. Inwoners van Heemskerk krijgen een oranje bak voor verpakkingen van plastic, blik en drankkartons (PBD). En als u dat wilt, ook een bak voor oud papier en karton (OPK). De grijze bak voor restafval verdwijnt en u brengt uw restafval naar een ondergrondse container in de buurt. Met deze wijziging wil de gemeente Heemskerk het afval scheiden en hergebruik van afval bevorderen en het ontstaan van restafval zoveel mogelijk beperken.

Meer informatie over afval scheiden per wijk

De bedoeling is om wijk voor wijk en buurt voor buurt over te stappen op de nieuwe manier van afval inzamelen. Gestart wordt met het plaatsen van de benodigde ondergrondse containers in november 2020. Naar verwachting is heel Heemskerk het eerste kwartaal 2021 over

Bestaande ondergrondse containers alleen nog te gebruiken met een pas

Alle oude ondergrondse containers in Heemskerk zijn vervangen door nieuwe exemplaren. De nieuwe containers beschikken over een toegangssysteem. Dit toegangssysteem is inmiddels actief. U kunt alleen nog gebruik maken van de ondergrondse containers als uw afvalpas gekoppeld is aan de container voor uw wooncomplex of in uw buurt. Heeft u vragen over het gebruik van de afvalpas, neemt u dan contact op met de Klantenservice van HVC via 0800-0700.

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op de veelgestelde vragen. Staat uw vraag en/of antwoord er niet tussen? Dan kunt u met ons contact opnemen via beterafvalscheiden@heemskerk.nl

Restafval

Gft en etensresten