Afvalpas

De ondergrondse restafvalcontainers in Heemskerk zijn op slot. U kunt de container alleen openen met een afvalpas. Dit is de witte afvalpas van HVC. Deze pas gebruikt u nu ook voor het afvalbrengstation. Met deze pas opent u binnenkort ook ondergrondse afvalcontainer.

Afvalpas aanvragen

Met de afvalpas kunt u gratis uw grof huishoudelijk afval inleveren bij het afvalbrengstation (ABS) in Beverwijk of Velsen-Zuid. Het is belangrijk dat u de afvalpas meeneemt naar de ABS-en, zonder pas heeft u geen toegang. Bent u uw afvalpas kwijt of is de pas defect? Dan kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen bij de klantenservice van HVC op werkdagen tussen 08.00-17.00 uur via telefoonnummer 0800- 0700 of via e-mail: klantenservice@hvcgroep.nl. De kosten hiervoor bedragen € 7,50 per afvalpas. Nieuwe bewoners kunnen binnen 3 maanden na verhuizing een gratis afvalpas aanvragen. 

Waarom zijn de containers afgesloten?

De containers zijn afgesloten, zodat bewoners of bedrijven van buiten uw buurt hier geen afval in kwijt kunnen. Zo zit de container minder snel vol.

De afvalpas en uw privacy

De afvalpas registreert geen gegevens van u. In de afvalpas zit een chip waar u alleen de container mee opent. De pas houdt dus niet bij wie het afval weggooit.

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op de veel gestelde vragen over de afvalpas.