Alcohol en drugs

Politie, brandweer, horecaondernemers, beveiligers, organisatoren en gemeente proberen de kermisdagen zo veilig mogelijk te laten verlopen. U kunt daar als bezoeker ook bij helpen. Neem tijdens de festiviteiten bijvoorbeeld geen rugtassen mee.

Alcohol en drugs

Voor een gezellige en veilige kermis zijn alcohol en drugs niet gewenst. Op het kermisterrein mag geen alcoholhoudende drank worden geschonken. Ook mag geen alcoholhoudende drank worden verkocht om mee te nemen. Het is verboden:

  • Alcoholhoudende drank mee te nemen.
  • Alcoholhoudende drank te drinken op het kermisterrein of op straat.
  • Alcoholhoudende drank te gebruiken of bij u te hebben buiten het evenemententerrein van de wielerronde, harddraverij, horecagelegenheden, terrassen en het collectief terras.

Politie, beveiligers en onze boa’s treden hier tegenop. Ook tegen het in bezit hebben en gebruiken van drugs treedt de politie op.

Glas op straat

Het gebruik van glas op straat is verboden. De reden is het gevaar voor verwondingen en schade. Dit geldt zoals ieder jaar ook tijdens de harddraverij en op het harddraverijterrein. Heeft u toch glas bij u? Dan moet u dit inleveren bij de ingang van de baan. Anders krijgt u geen toegang tot de harddraverij. De harddraverijvereniging laat geen gevulde kliko’s toe op het terrein. Deze zijn namelijk moeilijk te controleren op de aanwezigheid van glas. Dit kost te veel tijd. Neem daarom bijvoorbeeld alleen tassen, koelboxen en koeltassen mee op het harddraverijterrein.

Drankverkoop tijdens de wielerronde, de harddraverij en de kermisdagen

In eerdere jaren namen mensen vaak zelf alcoholhoudende drank mee naar de kermis. Of bijvoorbeeld alcoholhoudende drank vanuit de tuin aangeboden. Binnen een kleine vriendenkring is dat geen probleem. Maar het is verboden zonder vergunning en zonder de nodige diploma’s alcoholhoudende drank te verkopen. Hier controleren de politie en handhavers op. Houdt u zich niet aan dit verbod? Dan kunt u een bekeuring krijgen en nemen ze de drank in beslag.