3d render van de woontorens

Slotvrouwe

• Locatie: Debora Bakelaan
  • Aantal woningen/voorzieningen: 222 appartementen, waarvan 21 koopwoningen en 201 sociale huur woningen.

Beschrijving en korte historie van het plan

Het project bestaat uit 3 woontorens met verschillende soorten appartementen met verschillende huurprijzen: studio’s, 3, 4 en 5-kamerappartementen. De 3 woontorens zijn in 2022 opgeleverd. Gewerkt wordt aan de inrichting van de openbare ruimte rond de nieuwe woontorens.

Omliggende woonstraten: einde zomer 2023 is het concept van de herinrichting woonstraten af. De uitwerking van de herinrichting vindt plaats vanaf 2024. In 2024 gaat de gemeente het gebied in fases herinrichten.

Participatie

Er is een klankbordgroep opgericht met vertegenwoordigers van de bewoners en omwonenden van het plangebied, het huurdersplatform en MET Heemskerk.

Proces en planning

Volgens de huidige planning wordt de 4e gele flat gesloopt vanaf mei/juni 2024. Daarna wordt het resterende omliggende gebied woonrijp gemaakt.

• Woonopmaat: Benny Duimel
  • Gemeente Heemskerk: Carla van der Wijst